Olivers Blogg

Följ med på mitt utbytesår till Michigan.

New York

Skrivet av Olivers Blogg, 29 augusti 2017

Hälsingar från USA.

Mitt utbytesår började med en Soft Landing Camp i New York. Jag flög från Vasa den 22:a augusti via Helsingfors och Arlanda till Newark, New Jersey. Vid Arlanda träffades alla utbyteselever från norden och vi flög på samma flyg vidare till Newark. Vädret var väldigt varmt i Newark när vi anlände c. 32 grader Celsius. Vid Newark flygplats blev vi mottagna av Soft Landing Camp personal, som tog oss vidare till Wyndham Garden Hotel i Newark, var under hela lägret. Vid hotellet träffade jag andra utbyteselever från Finland, Sverige, Norje, Danmark, Tyskland, Italien, Spaninen och Thailand. Vi var totalt c. 50 st utbyteselever i min grupp, varav c. 2/3 var tyskar och italienare.

Lägret pågick i 5 dagar (3 hela dagar). 1:sta dagen hade vi inget speciellt program, vi checkade in på hotellet, fick information om lägret och bekantade oss med alla andra utbuteselever. 2:a dagen var vi vid Upper Manhattan från kl.11:00 till 20:00. Vi hade en guidad sightseeing från 13:00 till 17:00 och resten av tiden hade vi fritid. 3:e dagen var i strortsett lika som 2:a förutom att vi var vid Lower Manhattan. 4:e dagen hade vi en piknick i Central Park och åkte sedan vidare till ett stort shopping center i New Jersey. 5:e dagen lämnade vi New York och flög till våra värd familjer. Jag trivdes väldigt bra på lägret. Alla var väldigt trevliga och roliga och New York var häftigaste jag någonsin har sett.

IMG 1974523

Bild på hela gruppen med Manhattan i bakrunden.

IMG 20170824 143354

World Trade Center One.